Έρχεται διπλή μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Οι νέες χρεώσεις | Πρωτη news sport

Διπλές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν τα νοικοκυριά
για τις καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου, λόγω αλλαγών στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Οι οικιακοί καταναλωτές, από όποιον προμηθευτή κι αν ηλεκτροδοτούνται, θα διαπιστώσουν μικρό όφελος όσοι καίνε… έως και περίπου 1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, μεγάλο όφελος για τις ποσότητες ενέργειας άνω των 2.800, ενώ σε μεσαία επίπεδα κινείται το ύψος της εξοικονόμησης για εκείνους με καταναλώσεις της τάξης των 4.700 κιλοβατώρων.
Κι αυτό επειδή από την 1η Ιανουαρίου του 2018, το Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) μειώθηκε κατά περίπου 9%, ενώ σε ισχύ τέθηκε και ο νέος τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων ημέρας και νύχτας για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
Το Euro2day.gr επεξεργάστηκε παραδείγματα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τις αλλαγές που έρχονται στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις από το νέο ΕΤΜΕΑΡ και τους καινούριους μοναδιαίους συντελεστές των ΥΚΩ. Όπως προκύπτει από τα παραδείγματα, για τις καταναλώσεις της τάξης των 1.200 – 1.600 κιλοβατώρων, το κέρδος στο τετράμηνο είναι περίπου 3 με 4 ευρώ, για τις 2.800 κιλοβατώρες η εξοικονόμηση ανέρχεται στο ποσό των περίπου 56 ευρώ και για περισσότερες από 4.700 κιλοβατώρες, η μείωση είναι στα 27 ευρώ.
Τι αλλάζει
H συνέχεια εδώ
 
Top