Ο Σισέ είναι για να «χτίσει» πάνω του ο Ολυμπιακός | Πρωτη news sport

 Η εικόνα του Ολυμπιακού αμυντικά
στα δύο πρώτα φιλικά του επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμπέρασμα που είχαμε βγάλει από πέρσι: καλύτερος παίκτης της ομάδας πίσω είναι ο Σισέ και πάνω του πρέπει να «χτίσει» ο Ολυμπιακός. 

· Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Σενεγαλέζος και με τις όποιες αδυναμίες του (π.χ. καμιά φορά μοιάζει να «κολλάει» όταν έχει την μπάλα στα πόδια) ξεχώριζε φανερά από τους υπόλοιπους αμυντικούς, όπως ξεχωρίζει κι ο Φορτούνης, πιο μπροστά. Ο Σισέ πάει αποφασιστικά πάνω στον αντίπαλο και είναι μακράν ο πρώτος σε επεμβάσεις-πρέπει δε να έβγαλε για έκτη (!) φορά την μπάλα πάνω από την γραμμή της «ερυθρόλευκης» εστίας, ξεκινώντας από το παιχνίδι στο οποίο καθιερώθηκε, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 

· Το παιδί αυτό, που έχει κι αρετές στην προώθηση του παιχνιδιού, αφού όταν είναι σε καλή ψυχολογία από την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, πασάρει καλά από πίσω, ακόμη και με 30άρες «αλλαγές» παιχνιδιού, μοιάζει να έχει τις προδιαγραφές για σημαντικά πράγματα. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται στήριξη δίπλα του, μάλλον από πιο έμπειρο παίκτη. 

· Μπορεί αυτός να είναι ο Βούκοβιτς; Εγκεφαλικός σέντερ μπακ είναι ο Σέρβος. Κι έμπειρος. Και ξέρει και μπαλίτσα, αν και μία φορά προχθές που βγήκε μπροστά πούλησε την μπάλα και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Στο αμυντικό κομμάτι πάντως έβγαλε ερωτηματικά, με την εικόνα του στο τελευταίο φιλικό: μία φορά που έπρεπε να πάρει την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ την έχασε-κι έσωσε το γκολ ο Ομάρ, με επέμβαση κι αυτός επί της γραμμής…Σε μία άλλη φάση που επιχείρησε το τάκλιν πλάγια έξω από την περιοχή, δεν ήταν επιτυχημένο και του ξέφυγε ο αντίπαλος…Και σε μία τρίτη φάση, όταν βγήκε λίγο πλάγια, αυτή τη φορά δεξιά, ο αντίπαλος μάλλον εύκολα του πέρασε τη σέντρα κι ο Σάλιακας είχε επέμβαση-καμικάζι για να γλιτώσει το γκολ... 

· Ο Ένγκελς δεν δείχνει να έχει ξεκινήσει καλά την προετοιμασία. Λες και παίζει για τα απολύτως απαραίτητα είναι. Κι αυτός όταν βγήκε μία φορά πλάγια δεξιά, του πέρασαν τη σέντρα, αλλά δεν ήταν καλή κι αποδείχθηκε μάλλον εύκολη λεία για τον Βούκοβιτς. 


· Γενικά δεν ήταν καλός αμυντικά ο Ολυμπιακός στο β΄ μέρος κι απειλήθηκε επανειλημμένως, αν κι ο Ομάρ με τον Σάλιακα γενικά κράτησαν τις θέσεις τους, ιδίως ο μικρός. Ούτε νομίζω ότι έπαιξαν καλά το οφσάϊντ οι αμυντικοί του (άσχετα αν το υπέδειξε ο επόπτης), σε εκείνη τη φάση που ο Χουτεσιώτης χρειάστηκε να βγει πραγματικά με μεγάλη ταχύτητα-ισορροπώντας έτσι τις εντυπώσεις με μία πολύ κακή εναέρια έξοδο του, όπου δεν βρήκε καν την μπάλα κι εκ τύχης απέφυγε την παραβίαση της εστίας του. 

· Στο α΄ ημίχρονο ήταν πιο συμπαγής η ομάδα αμυντικά, παρά την τετράδα-πιτσιρικαρία (Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκας). Η μοναδική ευκαιρία των Ρουμάνων προέκυψε από ένα λάθος καρμπόν με το πρώτο φιλικό κι αυτό είναι απαράδεκτο. Τότε ήταν ο Χουτεσιώτης που πάσαρε στον πιεζόμενο Ένγκελς, ο οποίος κι έχασε την μπάλα. Τώρα ήταν ο Γιαννιώτης που την έδωσε λίγο έξω από την περιοχή στον επίσης πιεζόμενο Ρομάο. Αυτός το χειροτέρεψε αφού θέλησε να ντριμπλάρει δύο παίκτες (!) και στη δεύτερη ντρίμπλα έχασε την μπάλα, με συνέπεια να βγει φάτσα ο αντίπαλος με τον Γιαννιώτη-παρεμπιπτόντως σε μία άλλη στιγμή που πήγε να διώξει με βολέ ολιγώρησε και στο τσακ την γλίτωσε. 

· Το πιο επώδυνο είναι η επανάληψη των λαθών κι ο Νικολάου στο ίδιο φιλικό έκανε ότι επανειλημμένως είχε κάνει πέρσι, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του ευρισκόμενος σε θέση αριστερού μπακ κοντά στην περιοχή. Μετά τρέχει να κάνει φάουλ για κάρτα, κινδυνεύει να φάει η ομάδα φάση κ.ο.κ. Πάνω που σου δείχνει ο αριστεροπόδαρος στόπερ πράγματα, θα κάνει την κακή πάσα μέσα στο ματς και θα σου βγάλει φανερό πρόβλημα συγκέντρωσης. 

· Ο Τσιμίκας δείχνει πλέον μία μεγαλύτερη ασφάλεια αμυντικά, με καλύτερα μαρκαρίσματα και κοντινές πάσες (έστω συχνά προς τα πίσω), ενώ μπροστά οι κούρσες του βοηθάνε-άλλωστε μόνο αυτός από τους μπακ έχει δώσει επιλογές επιθετικά στην ομάδα. Νομίζω ότι μπορεί να το κάνει με το που του φύγει το αρχικό άγχος κι ο Μασούρας, που τουλάχιστον ανασταλτικά είχε καλή εικόνα στο ξεκίνημα του. 

· Και κάτι για τον νεαρό Ευαγγέλου: «Κάτι» καλό μου "έβγαλε" αυτός ο στόπερ, αλλά έπαιξε πρώτη φορά και πολύ λίγο για να μπορώ να σταθώ παραπάνω. Γιατί να μην τον ξαναδούμε;…
 
Top