Πρόεδρος του ‘ΑΣΠ Κόρινθος’: Παρακαλούμε τη νέα δημοτική αρχή να κάνει πράξη αυτά που έχει υποσχεθεί | Πρωτη news sport

Αρκετές αντιδράσεις υπήρξαν από τις
δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, κ. Θεόδωρου Κανελλόπουλου σχετικά με τις ελλείψεις του δήμου Κορινθίων στον τομέα του αθλητισμού. Ο κ. Κανελλόπουλος είχε τονίσει την έλλειψη των κλειστών γυμναστηρίων στη περιοχή μας και την αδυναμία κάλυψης των αθλητικών αναγκών.

Απόλυτα σύμφωνος με την ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων στο Δήμο είναι ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Πετοσφαίρισης ‘Κόρινθος’, κ. Αλατζάκης Γεώργιος ο οποίος είναι και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΠ.
Ο κ. Αλατζάκης  ανέφερε πως επείγει να γίνουν κάποια μικρά κλειστά γυμναστήρια ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης μας, τονίζοντας πως δε το κάνουμε για συλλόγους αλλά  για τα παιδιά της πόλης μας.
«Περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή ότι θα κλείσει το ανοιχτό γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό της πόλης, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τα παιδιά για τα αθλήματα που χρειάζονται κλειστό γυμναστήριο. Μας έχουν υποσχεθεί, προ κορωνοϊού εποχή, ότι κάποια στιγμή θα ξεκινούσε και θα ήταν έτοιμο μέχρι την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν, το Σεπτέμβρη
Πρόκειται για το ανοιχτό γήπεδο με τις μικρές εξέδρες που είναι ακριβώς δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Ο Πρόεδρος του ‘ΑΣΠ Κόρινθος’ συνεχίζει: « Έχουμε ζητήσει εδώ και χρόνια και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία μας έδινε υποσχέσεις ότι θα το φτιάξει αλλά ποτέ δεν το έφτιαξε. Η νέα δημοτική αρχή μας έχει υποσχεθεί ότι θα το κλείσει ώστε να γίνει ένα πιο μικρό κλειστό γυμναστήριο και να μπορούν να γίνονται οι προπονήσεις και το χειμώνα χωρίς να βρέχονται τα παιδιά.  Να είναι ένα κλειστό γυμναστήριο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν από τους μη κλειστούς χώρους στη πόλη της Κορίνθου.»
Ο  κ. Αλατζάκης τονίζει ακόμα μία φορά την ανάγκη να πραγματοποιήσει ο Δήμος αυτά που υποσχέθηκε : «Παρακαλούμε την καινούρια δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει αυτά που μας έχει υποσχεθεί. Να κλείσει άμεσα το ανοιχτό γυμναστήριο δίπλα στο κλειστό, ούτως ώστε μέχρι το Σεπτέμβρη -Οκτώβρη να έχει ολοκληρωθεί»
Σχετικά με τη λύση που πρότεινε ο κ. Κανελλόπουλος να δημιουργηθούν μικροί χώροι προπόνησης μέσα σε σχολικά κτίρια, ο κ. Αλατζάκης  τονίζει ότι κάθε καινούριο σχολικό κτίριο θα πρέπει απαραιτήτως να έχει κλειστό γυμναστήριο όχι μόνο για τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου αλλά και της περιοχής, ώστε να μπορούν να αθλούνται και άλλα παιδιά.
 «Υπάρχει στο 4ο Λύκειο χώρος που θα μπορούσε να γίνει κλειστό γυμναστήριο. Ουσιαστικά εννοούμε ένα  μικρό προπονητήριο εφόσον υπάρχει ο χώρος. Έτσι το χειμώνα τα παιδιά θα μπορούν να γυμνάζονται μέσα και να μην αναβάλλονται προπονήσεις λόγω του κρύου και της βροχής.» προσθέτει.
Άμεσες και αναγκαίες είναι οι λύσεις που προτείνει ο κ. Αλατζάκης ώστε να στηριχτεί ο αθλητικός κόσμος της Κορίνθου.
«Δε θέλουμε δαπανηρά έργα, αν και πιστεύω πως η Κόρινθος δικαιούται να φτιάξει ένα νέο, μεγάλο, κλειστό, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών γυμναστήριο που να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και η πόλη να έχει αθλητικό τουρισμό από αυτόΑυτό μπορεί να γίνει και με ένα στάδιο φιλικό προς το περιβάλλον, με πράσινες προδιαγραφές, αυτόνομο ενεργειακά με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.» προσθέτει.
Αναμένουμε την απάντηση του Δήμου στα αιτήματα του αθλητικού κόσμου της Κορίνθου.
 
Top