ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ | Πρωτη news sport

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή το πρωί, στις 11 Απριλίου του 2014, ο Δήμαρχος Κορινθίων
Αλέξανδρος  Πνευματικός από κοινού με τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δ.Λ.Τ.) Κορίνθου Αντώνη Παπά.
Αφού καλωσόρισαν  τους  δημοσιογράφους στο Δημαρχείο, τόνισαν  πόσο σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τη πόλη της Κορίνθου και τους Κορίνθιους.  Ανακοίνωσαν ότι  την προηγούμενη ημέρα σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού  και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπ. Ναυτιλίας, εγκρίθηκε το Προγραμματικό Σχέδιο  του λιμανιού της Κορίνθου  και αφού θα αποτελέσει νόμο του κράτους , θα μετατρέψει το λιμάνι σε ένα σύγχρονο πολυδύναμο αναπτυξιακό βραχίονα   για τη πόλη της Κορίνθου και την ευρύτερη περιοχή.
Το Σχέδιο αυτό έχει την έγκριση  όλων των Κορινθίων να είναι το λιμάνι τουριστικό για τα επόμενα 30  χρόνια. Προβλέπει  στις βασικές  αρχές του, την απόδοση της χερσαίας  ζώνης  από την παραλία της Ιερατικής  σε όλη τη γραμμή της Αγίου Νικολάου προς την πόλη.
Επίσης  προβλέπεται  δημιουργία κρηπιδωμάτων στη νότια πλευρά μπροστά στον Αστικό Ιστό  για την υποδοχή  κρουαζιέρας  με σχετικές  εγκαταστάσεις, τη δημιουργία Μαρίνας μπροστά στον Άγιο Νικόλαο,  350 θέσεων καθώς και μεταφορά της εμπορικής δραστηριότητας  στο βόρειο  βραχίονα.
Η λογική του σχεδιασμού που οι ίδιοι οι Κορίνθιοι θέλησαν, διαπνέεται από την  ιδέα ενοποίησης του παραλιακού μετώπου  με την ελαχιστοποίηση  των επιπτώσεων της εμπορικής  χρήσης του  λιμανιού στη πόλη.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, στόχος της δημοτικής Αρχής  είναι η άμεση  υλοποίηση του Προγραμματικού Σχεδίου του master plan για την τουριστική   αξιοποίηση του λιμανιού, αποτέλεσμα της  κοινής  απόφασης και υποστήριξης  όλων των Φορέων.
 Τονίστηκε  ότι «στα μεγάλα θέματα  είμαστε  ενωμένοι για το κοινό συμφέρον  και δίνουμε  τη μάχη  όλοι μαζί για να πετύχουμε με σύμπνοια το στόχο μας».
«Καταφέραμε να ανατρέψουμε  τις φωνές που καταστροφολογούσαν για την επιτυχία  του σχεδιασμού. Όπλο μας  η συνέπεια, η ανταγωνιστικότητα  και το πανίσχυρο  αναπτυξιακό μας εργαλείο, που είναι το ταμείο του Δ.Λ.Τ. Το ταμείο αυτό μπορεί να χρηματοδοτήσει μελέτες και να συγχρηματοδοτήσει έργα με προτεραιότητα  τη Μαρίνα  που θα αποφέρει  επιπλέον τουρισμό. Όλα  αυτά  δεν γίνονται με αυτόματο πιλότο,  αλλά με στρατηγική  του Δήμου  και του Νομικού του προσώπου».
«Καταφέραμε να μειώσουμε  τη χερσαία ζώνη  του λιμανιού  υπέρ της πόλης. Είναι σημαντικό αυτό που πετύχαμε, αφού δεν υπάρχει άλλη έγκριση master plan στην Ελλάδα εκτός του δικού μας. Αυτή η επιτυχία  αποδίδεται στην ακούραστη  προσπάθεια  της Δ. Αρχής, στους φορείς και σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την Κόρινθο.
 Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Παπά, το Δ.Σ. του  Λιμενικού Ταμείου, το Δ.Σ. του Δήμου , τον Γ. Γ. κ. Χριστόπουλο και τον προηγούμενο Γραμματέα κ. Μουντζούρη, τον κ. Σπανό για την ουσιαστική βοήθεια, τους υπηρεσιακούς παράγοντες  καθώς και τον μελετητή του σχεδίου».
«Το master plan  είναι σημαντικό  γιατί η έγκρισή του δεσμεύει για τα επόμενα 30 χρόνια τη χρήση  του λιμανιού  η οποία θα γίνει σεβαστή  και από το ΤΑΙΠΕΔ. Συνεργαστήκαμε με όλες τις κυβερνήσεις τους ευχαριστούμε όλους και αγωνιζόμαστε μόνο για το καλό της πόλης μας αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες».


 
Top