Απάτη μέσω διαδικτύου Πλήρωναν για smartphone και τους έδιναν... μπακατέλες! | Πρωτη news sport

Οι απατεώνες που αναρτούσαν αγγελίες σε ιστοσελίδες για την
πώληση τελευταίου τύπου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ζητούσαν 420 ως 470 ευρώ για κάθε μια από αυτές και έδιναν στα θύματα τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή τους

Δεκάδες περιστατικά απάτης μέσω του διαδικτύου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη δυο εκ των τριών μελών μιας σπείρας που εισέπρατταν χρήματα για την πώληση δήθεν smartphones, αλλά έστελναν στους αγοραστές… παμπάλαια κινητά μηδαμινής αξίας!

Τους τελευταίους δυο μήνες, οι απατεώνες που αναρτούσαν αγγελίες σε ιστοσελίδες για την πώληση τελευταίου τύπου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ζητούσαν 420 ως 470 ευρώ για κάθε μια από αυτές και έδιναν στα θύματα τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή τους. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, τα ίχνη τους εντοπίστηκαν στη Λάρισα.

Οι άνδρες της Ασφαλείας συν έλαβαν έναν 46χρονο στο σπίτι του οποίου κατέσχεσαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων, μία κάρτα ανάληψης μετρητών και 205 ευρώ που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητα του, αλλά και 27 ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή. Αργότερα συνελήφθη ένας 23χρονος συνεργός του που είχε στην κατοχή του ένα φορητό υπολογιστή, ένα tablet , δύο κινητά, τέσσερις συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, δύο βιβλιάρια καταθέσεων και το 200 ευρώ.

Οι δυο απατεώνες προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για απάτη και κατοχή ναρκωτικών, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη ενός 31χρονου συνεργού τους που δεν έχει εντοπιστεί και για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.
 Την ίδια κομπίνα μέσω αγγελίας στο Ίντερνετ, έκανε και μια 26χρονη που έπεισε έναν 49χρονο από τη Κοζάνη να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό της 80 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά ενός κινητού, το οποίο όμως δεν παρέλαβε ποτέ. Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας προέκυψαν τα στοιχεία της δράστιδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


 
Top