Το ξέσπασμα της κόρης του Μπάρκουλη - Η απάντηση του δήμου Πειραιά στην οικογένεια | Πρωτη news sport


Την Πέμπτη το απόγευμα, στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, ο μεγάλος μας ηθοποιός
θα δεχτεί το τελευταίο χειροκρότημα της ζωής και της καριέρας του. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα του πουν το στερνό αντίο και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.
Την ίδια ώρα συγκινεί και συγκλονίζει η κόρη του Ανδρέα Μπάρκουλη Βίκυ, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα Freddo και το Νίκο Νικόλιζα, κατήγγειλε ότι κανείς από την πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε και ότι η κηδεία δε θα γίνει δημοσία δαπάνη αλλά με χρήματα που έδωσε καρδιακή φίλη του Ανδρέα και της Μαίρης Μπάρκουλη.
"Είναι ντροπή. Μόνο αυτό έχω να πω. Ψάχναμε να βρούμε τάφο να τον θάψουμε. Βρήκαμε τελικά στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, αλλά και εκεί πλήρωσε η στενή φίλη της Μαρίας και του μπαμπά μου για να γίνει η κηδεία. Μια γωνιά δεν υπήρχε για αυτό το άνθρωπο; Κάποιος να νοιαστεί από την πολιτεία;
Η σύζυγός του, Μαίρη δημοσίευσε στο Facebook το κηδειόσημο.



Η απάντηση του δήμου Πειραιά στην οικογένεια Μπάρκουλη

Στο νεκροταφείο της Μεταμορφωσης θα ταφεί τελικά ο Ανδρέας Μπάρκουλης, με  την κόρη του ηθοποιού να υποστηρίζει πως κανείς από την πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία του Αντρεά Μπάρκουλη. Στις κατηγορίες της Βίκη Μπάρκουλη απαντά ο Δήμος Πειραια.
Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr, η οικογένεια Μπάρκουλη απευθύνθηκε πριν λίγες μέρες στο Δήμο Πειραιά, μιας και γνώριζε ότι αυτή τη φορά πολύ δύσκολα θα τα κατάφερνε ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ζητώντας να ταφεί στο νεκροταφείο της Ανάστασης.
Ο Δήμος Πειραιά ενημέρωσε την οικογένεια, ότι το εν λόγω νεκροταφείο αποτελεί πλέον μνημείο και δεν επιτρέπονται νέες ταφές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Προκειμένου, ωστόσο, ο Δήμος να τιμήσει τον Πειραιώτη ηθοποιό και με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά, προτάθηκε να «φιλοξενηθεί»' ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε οικογενειακό τάφο ενός επίσης διάσημου Έλληνα ηθοποιού, προκειμένου έτσι να ταφεί και να τιμηθεί όπως του αρμόζει.
Η οικογένεια του ήταν από την αρχή αρνητική και απάντησε όχι στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του piraeuspress.gr, η νέα εναλλακτική πρόταση ήταν να πραγματοποιηθεί η κηδεία του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό, δημοσία δαπάνη ως ύστατο φόρο τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.
Και πάλι η οικογένεια αρνήθηκε. Έτσι, για άγνωστο λόγο αποφάσισε να ταφεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.
ΠΗΓΗ
 
Top