Σεισμός 6,1 Ρίχτερ Βίντεο-σοκ από τη Λέσβο: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο χωριό Βρίσα | Πρωτη news sport

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το
μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης 

Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο.
Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή. 
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. 


Πηγή: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης -Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι | iefimerida.gr 
Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού, με τους πολίτες να αναφέρουν στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού ότι υπάρχουν τραυματίες στην περιοχή.
Αυτή τη στιγμή στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις του σώματος για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής.
                                                        
                                                                 
 
Top