ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! – Ποιος βουλευτής αποχωρεί και αφήνει την συγκυβέρνηση με 152... | Πρωτη news spor

Καταιγιστικές εξελίξεις στο κυβερνητικό
«στρατόπεδο» τις επόμενες ώρες. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς 
όπως όλα δείχνουν οι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μείνει με 152 βουλευτές.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι όλο και πιο συχνές διαφοροποιήσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου από τις επίσημες θέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο προσφάτως εκλεγείς με αρκετές ενστάσεις αλλά και «παρών» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής έχει βάλει πλώρη για «μεταγραφή».

Στο Νομοσχέδιο για την Παιδεία ο Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε τη διάταξη για το Πανεπιστημιακό άσυλο σε αντίθεση με άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συντάχθηκαν ως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και παλαιότερα ο Δημήτρης Καμμένος έχει συγκρουστεί μετωπικά με τον Νίκο Φίλη για μια σειρά από ζητήματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων αλλά και με κορυφαία στελέχη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Ξυδάκης ο οποίος τον εγκάλεσε δημοσίως από το βήμα της Βουλής να μην σχολιάζει και να μην κρίνει τις τοποθετήσεις του.

Ο κ. Καμμένος αυτό που επιδιώκει είναι να καταγραφεί όσο πιο ηχηρά γίνεται ότι οι πολιτικές και κομματικές καταβολές του έχουν αφετηρία και σταθερή αναφορά στη λεγόμενη λαϊκή δεξιά και πως μπορεί το κόμμα του οι ΑΝΕΛ να μετέχει στην συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ίδιος διαφωνεί με «αριστερές ιδεοληψίες».

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχει διαφοροποιηθεί με δημόσιες δηλώσεις του σε τοποθετήσεις υπουργών ή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από θέματα όπως το Άγιο Φώς, το βιβλίο των θρησκευτικών, κ.α. ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βολιδοσκοπεί τα περιθώρια να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όντας υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας.
 
Top