Μήνυμα στην Τουρκία: «Τολμήστε… – Σας περιμένει φωτιά και ατσάλι στα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου» | Πρωτη news sport


«Φωτιά και ατσάλι» θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή του Έβρου,
αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τεθούν σε πλήρη ανάπτυξη τις επόμενες ημέρες για την μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017».


Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς η άσκηση θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, καθώς οι επιτελείς του Πενταγώνου θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας στην Τουρκία που αυξάνει τη δραστηριότητα της στο Αιγαίο, απειλεί και εκβιάζει αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
                                                      Περισσότερα εδώ



Υπάρχει επίσης ένας ακόμη λόγος και είναι βασικό. Η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι καζάνι που βράζει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει όταν εκραγεί μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν τα θραύσματα. Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή των εξελίξεων, αφού είναι αυτή που σέρνει το άρμα κατά των Κούρδων, και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμες.



Η μεγάλης κλίμακας διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017» λοιπόν αναμένεται να είναι μία απόδειξη της ετοιμότητας των Ένοπλων Δυνάμεων παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν λόγω όμως αποφάσεων των τελευταίων κυβερνήσεων και βεβαίως της κρίσης στην οικονομία της χώρας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου και έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή της τελικής φάσης να γίνει στο πεδίο βολή «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στην περιοχή Λάβαρα του Έβρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πώς θα δοθεί έμφαση σε δύο ακόμη σημεία της χώρας και συγκεκριμένα στα νησιά του βορείου Αιγαίο και το Καστελόριζο. Σημεία δηλαδή που στοχοποιούν οι Τούρκοι τακτικά προκειμένου να ξεδιπλώσουν την αναθεωρητική τους πολιτικής σε βάρος της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ η «Παρμενίων 2017» θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) αλλά και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων). Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις και τις υπ’ αυτών μονάδες, θα συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.


Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

  • Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
  • Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
  • Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

 
Top