Τεράστιες ποσότητες λαθραίων ποτών και τσιγάρων στο Τελωνείο Ναυπλίου (βίντεο) | Πρωτη news sport

36.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 4.249- συσκευασίες λαθραίου καπνού, 9.205- φιάλες
  1. λαθραίων αλκοολούχων ποτών, χιλιάδες αυτοκόλλητες ταινίες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών ξεφορτώθηκαν σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 παρουσία της αστυνομίας και αποθηκεύτηκαν σε χώρο του Τελωνείου Ναυπλίου.
Πρόκειται για προϊόντα από μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας που εξαρθρώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2017  στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης όπου συνελήφθη  41χρονος υπήκοος Ουκρανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών, τσιγάρων και συσκευασιών καπνού.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 
Η υπόθεση αυτή της λαθρεμπορίας ήρε στο φως μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποίησαν έρευνες σε κατάστημα-επιχείρηση, αποθήκη και σε οικία του 41χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν τις μεγάλες αυτές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, συσκευασίες λαθραίου καπνού,φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και χιλιάδες αυτοκόλλητες ταινίες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών. 
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -4.020- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και ένα όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Τα παραπάνω προϊόντα λαθρεμπορίας, απεστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όπου υπολογίστηκε πως το ύψος των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ξεπερνά τις -200.000- ευρώ. 
 
Top