Ο Ολυμπιακός έχει διαμάντια, υπομονή για την κατεργασία τους υπάρχει; | Πρωτη news sport

Με πολλά νέα παιδιά, αλλά και παίκτες
υπό παραχώρηση στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός δεν άρεσε στο χθεσινό φιλικό του στο Βέλγιο.

Κι αν στα δύο τελευταία, πιο δύσκολα, παιχνίδια προετοιμασίας, με την εικόνα τους ο μεν Πάρντο μοιάζει να είναι κάτι σαν καμένο χαρτί, ο δε Ρομάο δείχνει σε πιο κάτω επίπεδο από την περασμένη σεζόν, αξίζει να σταθούμε στους νεαρούς «ερυθρόλευκους» και να τους δούμε κάτω από ένα άλλο πρίσμα.

Γιατί στα δικά μου μάτια ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του διαμάντια-και διαμαντάκια. Μόνο που πρέπει να αναρωτηθεί όλος ο οργανισμός Ολυμπιακός, κι εννοώ πρωτίστως τον σύλλογο, αλλά και τον κόσμο του και τον Τύπο του, εάν μπορεί να αντέξει την κατεργασία αυτών των διαμαντιών. Διότι τα διαμαντάκια αυτά είναι ακατέργαστα ακόμη.


Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί ο Καμαρά, που ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις με την πληθωρική παρουσία του.
 Ο παίκτης αυτός «γεμίζει» τη μεσαία γραμμή. Πιέζει, κόβει και κλέβει με μεγάλη επιτυχία, αλλά και πάει μπροστά για να φτιάξει η, να βάλει γκολ, παίζοντας κάθετα κι αλλάζοντας και το παιχνίδι. Φαίνεται ότι έχει δυνατότητες-σε μία στιγμή χθες έχασε την μπάλα, αλλά γύρισε και κυνήγησε τη φάση και ανέκοψε την αντίπαλη επίθεση. Αλλά ακόμη έχει πολλές αδυναμίες. Τον είδαμε να χάνει αρκετά συχνά την μπάλα, ακόμη και λίγο έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη, να κάνει εύκολα φάουλ, να έχει λάθος πάσες, να τρώει ντρίμπλες.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντέξει την διαδικασία κατεργασίας αυτού του διαμαντιού; Η, όταν κοστίσουν κάποια λάθη του Καμαρά σε επίσημα παιχνίδια, θα λέμε πώς και γιατί; Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα παιδιά, που λιγότερο η, περισσότερο χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά.

Ο Μασούρας είναι δύναμη της φύσης. Βγαίνει νικητής στις προσωπικές μονομαχίες, πάει πρώτος στην μπάλα, έχει επεμβάσεις σε δύσκολες καταστάσεις κι εντυπωσιακό ξεπέταγμα μπροστά, αρκετά καλή μεταβίβαση και φεύγει και κατά μέτωπο στην επίθεση. Η ομάδα έχει κάνει πολλές ευκαιρίες για γκολ από την πίεση που αυτός ασκεί ψηλά.
 Τρώει ντρίμπλα και γυρίζει αμέσως και παίρνει την μπάλα από τον αντίπαλο. Αλλά έχει ακόμη μπροστά αδυναμία στη σέντρα και πίσω θέμα στις τοποθετήσεις-χθες χωρίς να το καταλάβει του βγήκε ο αντίπαλος εξτρέμ στην πλάτη, φάτσα με το Γιαννιώτη. Πουλάει την μπάλα και κάποιες στιγμές δεν έχει καλή αίσθηση του χώρου.

Ο Νικολάου γιατί λέτε παίρνει συνέχεια ευκαιρίες από τον Μαρτίνς; Αριστεροπόδαρο στόπερ δεν βρίσκεις εύκολα. Κι αυτός ξέρει και μπάλα, έχει και 40άρα μεταβίβαση. Χθες είχε καλές επεμβάσεις, αλλά κι επιπολαιότητες. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά-στη φάση του πρώτου γκολ ξεκίνησε καλά, αλλά γρήγορα τον έχασε τον φορ στο σπριντ και σήκωνε τα χέρια για οφσάϊντ, που δεν ήταν.

Ο Ανδρούτσος δίνει ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας. Κλέβει μπάλες, κάνει τάκλιν πίσω, κάνει καλές ενέργειες μπροστά και χώνεται για να σκοράρει. Του λείπει ακόμη η ποιότητα στο τελείωμα της φάσης. Ο Ολυμπιακός θα αντέξει σε επίσημο ματς μία ανάλογα τραγική πάσα του με αυτή που έδωσε το 1-0 στους Βέλγους;

Ο Μάνος έχει πολλές καλές κινήσεις και συνεργασίες, παίρνει φάουλ, δεν κρατάει καλά την μπάλα, αλλά μυρίζεται τη φάση για το γκολ. Ο Ολυμπιακός θα αντέξει σε επίσημο ματς ο σέντερ φορ του να έχει τέσσερις άσχημες τελικές όπως είχε χθες ο Μάνος σε τέσσερα σουτ από καλές θέσεις;

Ο Βρουσάϊ εχει ντρίμπλα, σουτ, επινοήσεις και κούρσες σε όλη την πλευρά. Ο Ολυμπιακός θα αντέξει σε επίσημο ματς να είναι όπως χθες, που σε 90 λεπτά έκανε μόλις μία πραγματικά επικίνδυνη για την αντίπαλη άμυνα ενέργεια ο αριστερός εξτρέμ του;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα στα οποία καλούμαστε όλοι, αλλά προπάντων ο Ολυμπιακός, να απαντήσουμε. Γιατί τα διαμάντια και τα διαμαντάκια θέλουν κατεργασία. Κι η κατεργασία χρειάζεται υπομονή. Την έχουμε; Αν ναι, ας στηριχθούν. Αν όχι, καλύτερα τα παιδιά να πάνε να παίξουν κάπου που θα τους εμπιστευθούν κι ίσως ιδανικά στο εξωτερικό!

Όπως συνέβη με τον Τσιμίκα, που πήγε κι έπαιξε ενάμιση χρόνο βασικός σε Δανία κι Ολλανδία κι έχει γυρίσει πολύ πιο έτοιμος παίκτης, επιθετικά κι αμυντικά. Κι ας μην είναι κι αυτός ακόμη έτοιμος 100% για ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έχει κάνει ξεκάθαρα σημαντική πρόοδο κι έχει άλλη αυτοπεποίθηση.
gazzetta.gr


 
Top